In 1989 openden Hilde De Wilde en Karl Oorts een eigen kledingwinkel in Lier. Onder de naam Fauve verkochten ze verschillende merken en zetten zo hun eerste voorzichtige stapjes in de modewereld. Zo proberen ze allerlei stijlen uit, waaronder zelfs – voor een korte periode –  kinderkleding. Jaar na jaar vestigden ze zich steviger in de sector. Twee kindjes rijker in 1997, toen ze nog boven hun winkel woonden,  proberen ze te schipperen tussen ouderschap en het bedrijfsleven. Dat is tevens het jaar waarin hun carrière permanent zal veranderen: Karl en Hilde beslissen om een eigen merk beginnen, genaamd WAX. In 1998 komt WAX voor het eerst in hun winkel te liggen en het slaat meteen aan. Met cupro als handelsmerk veroveren ze gestaag de modemarkt.

Het merk groeit al snel exponentieel. Heel snel, want in het jaar na de introductie van het merk kopen ze een pand aan de overkant van de straat. Het nieuwe adres: Rechtestraat 12. Hier zal de komende jaren de volledige ontplooiing plaatsvinden. Het is de plaats waar met zorg aan nieuwe collecties gewerkt wordt, waar ze recordcijfers halen in de verkoop, maar ook waar sommige seizoenen onderuit gaan. Met vallen en opstaan leren Karl en Hilde stand te houden in de turbulente modewereld. Keer op keer slagen ze erin om een bijzonder en ondertussen vertrouwd product te leveren aan hun klanten. Kleur, leuke prints en comfort zijn de drie pijlers waarop hun kleding gevestigd staat. Hilde en Karl slagen er steevast in om een esthetisch waardevol eindproduct te creëren, zonder het commerciële aspect uit het oog te verliezen.

 

Na tweemaal verhuizen is WAX momenteel gevestigd in Rechtestraat 16 te Lier. De nieuwe winkel (en ook het nieuwe kantoor) voorzien het merk van een frisse wind dat, op moment van schrijven, reeds 19 jaar meedraait.  

Dit was geplaatst in Wax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *